Εκδήλωση στην Κλεισούρα

{ Posted on 8:08 π.μ. by Florina News }

KLEISOURA

Με αφορμή τις συχνές επισκέψεις αρκούδας σε κατοικημένους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στην Κλεισούρα του νομού Καστοριάς.

Θηλυκή αρκούδα με το μικρό της επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τον οικισμό με την ανοχή των περισσότερων κατοίκων αλλά και την αντίδραση άλλων.

Στην εκδήλωση ειδικοί συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα παρουσιάσουν στοιχεία βιολογίας και οικολογίας της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα, τους κινδύνους που την απειλούν, τις μεθόδους πρόληψης ζημιών αλλά και τις ενδεδειγμένες πρακτικές αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας

Στο ίδιο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού έχει προγραμματιστεί ανάλογη εκδήλωση στις 16 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί στην κοινότητα Κρυσταλλοπηγής του νομού Φλώρινας ενώ το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ήδη εκδήλωση ενημέρωσης στον οικισμό Βυθός του νομού Κοζάνης.

Καλούμε κατοίκους και επισκέπτες σε ανοιχτή συζήτηση για όλα τα ζητήματα, τους μύθους και την αλήθεια σχετικά με την αρκούδα.

DSC_0641


πηγη: http://arcturos.wordpress.com/2009/07/

No Response to "Εκδήλωση στην Κλεισούρα"

Δημοσίευση σχολίου